Genealogische tips

                                                   Naamloos

Interessante sites in verband met genealogie

Het rijksarchief: http://arch.arch.be/  Na een gratis registratie kan men veel akten online raadplegen, en ook zoeken op personen.

Familysearch: https://familysearch.org/search/ de site door de Mormoonse kerk opgesteld. Deze bevat de burgerlijke stand van vele gemeenten.

Zoek akten:  http://zoekakten.nl/  Is een zeer goede aanvulling op het aanbod van de akten van de burgerlijke stand van Nederland en België

Digitale Bronbewerkingen Nederlanden België.: http://geneaknowhow.net/digi/bronnen.html Bevat voornamelijk de akten van Burgerlijke Stand en eventueel dat tikkeltje informatiebron meer vb. Volkstelling 1816 van Lier, heksenprocessen, enz.

Voor Mechelen en de Mechelse regio: http://www.dewarevrienden.net/DWV/  bevat bronbewerkingen, gezinsreconstructies volkstellingen enz. van de regio van Mechelen.

Familiekunde Vlaanderen: http://www.familiekunde-vlaanderen.be/ van daaruit wordt je verder naar andere regio’s geleid. Heel uitgebreid.

Prosapia: Voor de gemeenten Bottelare Gijzenzele, Landskouter, Lemberge, Merelbeke, Moortsele, Munte, Schelderode en Scheldewindeke: http://www.prosapia.be/ Bevat gezinssamenstellingen van deze gemeenten. Een aanrader voor wie in deze regio opzoekingen doet.

Geneanet: nl.geneanet.org/  zoeken op naam geeft de stambomen van personen weer die ook met dezelfde naam bezig zijn. Steeds de gegevens controleren is de boodschap, een foutje is vlug gemaakt. Vereist een gratis registratie

Geneamoorsel:  http//www.geneamoorsel.be  Na gratis registratie kan men zoeken op familienamen in de gemeenten:rond Aalst

Groot woordenboek der Nederlands taal: online versie http://gtb.inl.nl/ Na een gratis registratie kan men de betekenis van oude Nederlandse woorden achterhalen. Nuttig bij het omzetten van oude teksten